Гръцкото правителство въвежда пълна забрана за използването на пари в

...
Гръцкото правителство въвежда пълна забрана за използването на пари в
Коментари Харесай

Гърция с пълна забрана за плащане в брой за транзакции над 500 евро

Гръцкото държавно управление вкарва цялостна възбрана за потреблението на пари в брой при транзакции над 500 евро от началото на 2024 година за последователното им унищожаване в цялата стопанска система, Целта е справяне с укриването на налози.

Съгласно новата разпоредба тези, които одобряват заплащания в брой над този предел, ще бъдат санкционирани с двойна сума на транзакцията. С други думи, в случай че предприятия или свободни бизнесмени получат 2000 евро в брой от клиент, ще изгубят 4000 евро.

До пролетта на 2024 година парите в брой ще бъдат сменени от „ ПОС на всички места “. Всеки път, когато се заплаща с карта, квитанция ще се генерира автоматизирано на касата на магазина и ще се изпраща до Национална агенция за приходите, какво и по какъв начин е платено с карта.

Неслучайно скорошно изказване на Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ), сподели, че цифровите валути на централната банка (CBDC) имат капацитета да заменят парите в брой, осведоми кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Без пари в брой хората освен ще изгубят способността да купуват нещо без знанието на всички чиновници на Министерството на финансите, само че даже ще изгубят надзор върху личните си пари, защото цифровите валути са „ програмен продукт “ и когато управляващите желаят, те ще откажат достъп на жител, който се счита за техен „ притежател “.

Именно абсолютният надзор върху парите на другите хора от централното държавно управление ще им разреши да получат достъп до тях, когато „ възстановят “ своя избор.

Внимателен взор върху гръцкия пазар демонстрира, че приемането на ресто при заплащане с банкноти става все по-трудно. Гръцките банки към този момент затварят клоновете си. Това също значи, че в близко бъдеще ще има дефицит на пари.

Дори такова обикновено нещо като родителите да дават джобни пари на децата си ще се трансформира в развой, който е освен комплициран, само че и противозаконен. Тотален надзор върху обществото се открива не когато управляващите се пробват да управляват диалозите на хората, а когато техният „ джоб “ е изцяло следен.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР