Гръцкото правителство въведе мерки за контрол на цените на едро,

...
Гръцкото правителство въведе мерки за контрол на цените на едро,
Коментари Харесай

Гръцкото правителство с мерки за контрол на цените на едро

Гръцкото държавно управление вкара ограничения за надзор на цените на едро, като задачата е да се понижи инфлацията. Решението към този момент докара до лек спад на цените в супермаркетите.

След въвеждането на новите ограничения по-евтино се продават към 3 хиляди продукта с наклонност броят им да се усили до 4500, сподели министърът на развиването Скрекас. Правителството сложи акцент върху бебешките артикули, като за бебешкото мляко беше въведен и таван на позволена облага от продажбата на продукта.

Доставчиците на зеленчуци, плодове и месо оферират продуктите си в супермаркетите на закрепена цена, което докара до лек спад в цената им.

Тенденцията е спада на цените да доближи 20%, сподели министър Скрекас. Само два дни след въвеждане на ограниченията една от водещите марки прясно мляко към този момент продава разфасовката от 1 литър с 19 на 100 по-евтино.

Намаление обаче не се вижда при множеството хранителни артикули, оплакват се потребителите.

Според изследване на гръцките синдикати 61% от интервюираните декларират, че месечната им заплата доближава единствено за покриване на разноските за 19 дни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР