Гръцкото правителство смята, че е получило зелена светлина от кредиторите

...
Гръцкото правителство смята, че е получило зелена светлина от кредиторите
Коментари Харесай

Гръцкото правителство ще раздава коледни бонуси

Гръцкото държавно управление счита, че е получило " зелена светлина " от кредиторите на страната, с цел да раздаде коледни бонуси, написа в. " Прото тематика ".

Според изданието съображение за това изказване е дала новината, че институциите, с които сега договаря държавното управление за нов транш от заемите, са се съгласили, че първичният бюджетен остатък ще бъде по-голям от 1,75 на 100 от Брутният вътрешен продукт тази година.

Въпросната вест е била оповестена от почитан представител на гръцкото финансово министерство директно след първите диалози с представителите на кредиторите. Те са в Атина, с цел да създадат основен обзор на гръцката избавителна стратегия.

Същият представител обяснил, че упованията за 2017 година са първичният бюджетен остатък да бъде минимум 2,2 на 100 от Брутният вътрешен продукт, което значи, че държавното управление ще може да раздаде коледен подарък на обществено небогати гърци от порядъка на 800 млн. евро.

Все още не е ясно кой ще има право да получи тази помощ, наричана от лявото държавно управление " обществен дял ".

Стотици хиляди гърци изгубиха работните си места по време на продължителната криза, която докара до стесняване на брутния вътрешен артикул с над една четвърт.

Правителството ще вземе окончателното решение за този " обществен дял " в края на ноември, щом получи бюджетните данни за цялата година, сподели формалният представител Димитрис Дзанакопулос.

Гърция надвиши задачите си за бюджетен остатък през 2015, а също и през 2016 година Миналия декември министър председателят Алексис Ципрас ненадейно разгласи еднократен коледен
бонус за пенсионерите, което ядоса интернационалните кредитори.

В петък се чака Европейският стабилизационен мчеханизъм (ЕСМ) да утвърди отпущането на 800 млн. евро на Гърция. Това е остатъкът от третия транш от финансовата помощ за Гърция в размер на 8,5 милиарда евро, която страната получи през юли. Тогава от тях бяха деблокирани 7,7 милиарда евро за обслужване на гръцкия дълг и за погасяване на просрочените отговорности на гръцката страна.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР