Гръцкото правителство обмисля списък с мерки, предложени от Европейската банка

...
Гръцкото правителство обмисля списък с мерки, предложени от Европейската банка
Коментари Харесай

Решено: Гърция реже туристите от Санторини

Гръцкото държавно управление обмисля лист с ограничения, препоръчани от Европейската банка за възобновяване и развиване за справяне с несъразмерния туризъм на известния остров Санторини, оповестява в. „ Катимерини “, представен от "Български вести ".

Предложените ограничения включват ограничение на билетите в пиковите месеци за село Ия, което притегля хиляди туристи поради фамозните залези, както и ограничавания на броя на пасажерите от круизни кораби, допускани на острова.

Други оферти се отнасят за ограничение на новото строителство за отбрана на околната среда и възстановяване на ръководството на отпадъците.

Правителството към този момент е разискало предложенията и се чака министър председателят Кириакос Мицотакис да огласи пакет от ограничения до новия летен туристически сезон.

Бум от туристи през последните години трансформира Санторини в единствената гръцка туристическа дестинация – образец на по този начин наречения хипертуризъм, от който страдат европейски градове като Барселона, Венеция и Амстердам.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР