Гръцкият външен министър Никос Кодзиас заяви в интервю за агенция

...
Гръцкият външен министър Никос Кодзиас заяви в интервю за агенция
Коментари Харесай

Никос Кодзиас: Сергей Лавров е един от най-добрите дипломати

Гръцкият външен министър Никос Кодзиас съобщи в изявление за организация АНА-МПА, че счита съветския си сътрудник Сергей Лавров за един от най-хубавите дипломати на интернационалната сцена, съобщи ТАСС.

" Сергей Лавров, който считам за един от най-хубавите дипломати, настоящи на интернационалната сцена, и с който имаме другарски връзки, ме помоли да го поканя в Гърция, с цел да приготви визитата на премиера Алексис Ципрас в Москва. Аз изпратих поканата, в случай че желае - ще пристигна, в случай че не - няма да пристигна. Във всички случаи ще приветстваме неговата аудиенция ", сподели Кодзиас.

Отношенията сред Русия и Гърция се обтегнаха, откакто Атина разгласи предходната седмица, че е изгонила двама съветски дипломати и е забранила на други двама достъп до страната. Дипломатите бяха упрекнати в интервенция във вътрешните работи посредством поощряване на демонстрациите против съглашението за името на Република Македония и в опит да подкупят гръцки публични представители, съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че тази стъпка няма да се отрази положително на двустранните връзки и ще има ответни дейности, а съветският дипломат в Атина Андрей Маслов съобщи, че плануваното през септември посещаване на съветския външен министър Сергей Лавров в Гърция " е изгубило новост ".

" Ако Лавров счита, че би трябвало да се отъждестви с изгонените съветски дипломати, това е негово право ", сподели Кодзиас, само че акцентира, че Атина не отъждествява тези " неприятни събития " с публична Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР