Гръцкият външен министър Никос Дендиас посети Сърбия и беше посрещнат

...
Гръцкият външен министър Никос Дендиас посети Сърбия и беше посрещнат
Коментари Харесай

Никос Дендиас посети Белград

Гръцкият външен министър Никос Дендиас посети Сърбия и беше посрещнат в Белград от сръбския президент Александър Вучич в сряда, оповестява " Катимерини ".

На срещата си с Вучич Дендиас " го поздрави за ", написа той по-късно в Туитър.

В различен туит Дендиас означи, че " повтаря твърдата поддръжка на Гърция за напъните, подпомагани от Европейски Съюз за по-нататъшен прогрес на разговора Белград-Прищина , предвид на постигането на изцяло, правно обвързващо съглашение. Дискусията включваше районното развиване и европейската вероятност на Западните Балкани. "

Говорейки пред кореспонденти след срещата с Вучич, Дендиас означи, че " му е предал и поздравите на (министър-председателя Кириакос) Мицотакис и имахме опция за просторен разговор за това по какъв начин могат да бъдат приложени заключенията от тези диалози. "

Гърция " е благонадежден събеседник, исторически другар на Сърбия, събеседник, който би трябвало да играе роля с доста стеснен, само че доста значим дневен ред: непоклатимост и сигурност на Балканския полуостров ", добави Дендиас.

Посещението на гръцкия министър в Белград - след визитата му в Прищина на 12 март - е част от дейната поддръжка на Гърция за европейското предложение за нормализиране на връзките сред Белград и Прищина след съглашението, реализирано в Охрид на 18 март, гръцки дипломатически източници уточни във вторник.

Е обява в обществените медии, Вучич написа, че благодари на Дендиас за кардиналното отношение, което Гърция поддържа към Сърбия, както и за неговия персонален интерес към процеса на разговор с Прищина, поддържането на мира и стабилността в района и за поддръжката на Сърбия за европейския интеграционен курс.
 Гърция организира парламентарни избори през май
Гърция организира парламентарни избори през май

Защото е доста евентуално да е нужен втори тур
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР