Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отказа предложението за размяна на двамата

...
Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отказа предложението за размяна на двамата
Коментари Харесай

Гърция отказва сделка за размяна на войници с Турция

Гръцкият президент Прокопис Павлопулос отхвърли предлагането за замяна на двамата гръцки бойци, хванати от турските управляващи, против турските бойци, за които се счита, че са забъркани в несполучливия прелом в Анкара през 2016 година

В събота вечерта турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че държавното управление му ще прегледа случая с гръцките бойци единствено в случай че Атина екстрадира турските бойци.

" Размяната на двама гръцки боеца, които са в пандиза, против осем турски бойци, които са в Гърция, не предстои на разискване ", сподели Павлопулос

Двамата гръцки бойци бяха арестувани в затвор в Турция, откакто минаха границата на 2-ри март. Те настояват, че са се изгубили в мъглата.

Осем турски бойци напуснаха родната си страна и отидоха в Гърция след несполучливия прелом през 2016-та година.

Гръцкият висш съд отсъди, че мъжете няма да бъдат екстрадирани, без значение от желанията на турската страна, защото в страната си те ще бъдат съдени. Мъжете отхвърлят да са били част от преврата.

" Те (гърците) желаят от нас да им върнем бойците. Ние им споделяме: Ако желаете да създадем сходно нещо, предайте ни бойците на ФЕТО, които са забъркани в преврата против страната ", сподели Ердоган в събота по частната телевизия НТВ по време на изявление.

" Ако те ни ги дадат, ние ще обмислим случая с гръцките бойци ", съобщи Ердоган.

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас по-рано този месец изиска освобождението на двамата бойци и съобщи, че те не би трябвало да бъдат употребявани като " пешки за изнудване ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР