Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Коментари Харесай

Мицотакис към Ердоган: Спри с провокациите

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година прикани Турция да "спре провокациите " в Източното Средиземноморие и да се върне към масата за договаряния, с цел да се разрешат различията във връзка с ограничението на морските зони.

"Моето обръщение до Турция е доста просто: спрете провокациите и дано стартираме да приказваме като цивилизовани съседи ", сподели той по време на изявление за CNN в сряда вечерта.

Освен това той повтори предложение Атина и Анкара да отнесат въпроса пред Международния съд в Хага, в случай че двустранните полемики не дадат резултат.

"Трябва да седнем и да обсъждаме като цивилизовани съседи и в случай че не успеем да разгадаем този въпрос, двамата постоянно можем да го заведем пред интернационалния съд и съдът да реши от наше име. Но това, което не можем да поносим, е едностранна интензивност на Турция, която твърди, че ние считаме изключителна гръцка икономическа зона, а Турция да оспорва тази конвенция като праща освен транспортен съд за изследване, само че и забележителен брой военни кораби в региона ", сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР