Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис

...
Гръцкият премиер Кириакос МицотакисКириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик.
Мицотикис
Коментари Харесай

Мицотакис обеща на гърците 1500 евро средна заплата

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден  в Атина на 4 март 1968 година съобщи, че повишението на гръцката междинна заплата до 1500 евро е постижима цел в края на 4-годишния му мандат, който завършва през 2027 година, съобщи организация АНА-МПА.

„ Основната цел на нашето държавно управление остава високият първокласен напредък, който ще надвиши междинния за Европа “, уточни министър-председателят по време на общото заседание на гръцката Асоциация на предприятията и промишленостите (SEV).

По думите му „ растежът не би трябвало да има единствено чисто фискални характерности, които се дефинират от формалните статистически данни “, а „ би трябвало и да основава качествени работни места “ и „ да приближава гръцките заплати до европейските “. В този подтекст той дефинира задачата за междинна заплата от 1500 евро в края на мандата му като постижима.

Мицотакис посочи, че в проекта за напредък следва да е подложен максимален приоритет върху „ концепцията за резистентност и зелен преход “ – за справяне с „ провокациите на изменението на климата “. Премиерът уточни, че страната се нуждае от повече фотоволтаични и вятърни паркове, само че акцентира, че „ единствено те не са задоволителни, в случай че не решим въпроса за съхранението на силата “.

„ Страната може да се трансформира в експортьор на сила през идващите пет години “, съобщи министър-председателят.

Мицотакис обърна внимание също и че не трябва да се подценяват „ колосалните промени в света на изкуствения разсъдък – идната фаза на цифровото надграждане, която трансформира всичко в метода, по който възприемаме връзката си с технологиите “.

По отношение на въпроса за работната мощ министър председателят акцентира, че безработицата бързо понижава и обърна особено внимание на политиките за приобщаване.

Растежът би трябвало да има и на практика характерности на обществена правдивост, тъй че обществените неравенства да не се задълбочават, а да понижават въз основа на всички индикатори, които използваме за премерване на този проблем, с който се сблъскват всички развити страни, сподели министър-председателят, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че това ще стане, като не се позволяват грешките от предишното

„ Предстои ни доста работа в правосъдната система, тя е централно рамо на промяната за идващите четири години “, съобщи в допълнение Мицотакис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР