Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че се чувства по-удобно да

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис заяви, че се чувства по-удобно да
Коментари Харесай

Мицотакис за Ердоган: Поне вече мога да вдигам телефона

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис съобщи, че се усеща по-удобно да вдигне телефона на турския президент Реджеп Ердоган след диалог за " разтопяване на ледовете " през юни, оповестява " Ройтерс ".

Мицотакис сподели също, че Гърция не е една от страните в Европейски Съюз, която упорства Турция да не бъде включена в лист с безвредни страни при анулация на рестриктивните мерки за пътешестване за COVID-19 .

По-рано позицията на Европейски Съюз разгневи Анкара .

" Ние сме съседи, имаме обилни разлики, само че това не значи, че не би трябвало да приказваме " , съобщи Мицотакис пред гръцкото радио " Скай ".

Гърция и Турция не са съгласни по редица въпроси , вариращи от прелитания в Егейско море до ресурси от газ в източното Средиземноморие. През март напрежението се увеличи, когато хиляди бежанци, които са в Турция, се пробваха да щурмуват границата сред двете страни в опит да стигнат до Европейски Съюз.

Мицотакис и Ердоган разговаряха по телефона на 26 юни , първият техен диалог от месеци. " Много е значимо формалните канали за връзка да бъдат възобновени ... в този момент да можем да вземем телефона когато и да е и да приказваме с другия по даден проблем. "

Гръцкият министър председател съобщи, че Гърция и Турция имат " доста разнообразни гледни точки " по редица въпроси .

" Описах на турския президент механизъм, само че зависи от това, Турция да се въздържа от основаване на напрежение , нещо, което би направило този разговор неосъществим. "
 Гърция жигосах
Гърция жигосах " дипломацията на силата " на Турция в Егейско море

Турция причинявала проблеми на всички свои съседи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР