Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви в четвъртък триседмична национална карантина

...
Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис обяви в четвъртък триседмична национална карантина
Коментари Харесай

Гърция влиза в триседмичен локдаун - затваря се почти всичко

Гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи в четвъртък триседмична национална карантина в опит да спре „ агресивното “ повишаване на инфекциите, интубациите и признатите пациенти в интензивни отделения, оповестява електронното издание на вестник Kathimerini. Този локдаун ще е вторият от началото на пандемията през март и ще влезе в действие в събота сутринта, предава " Фокус ".
Всички магазини ще бъдат затворени и пътуванията сред районите ще бъдат неразрешени, до момента в който управляващите ще вкарат още веднъж система, задължаваща жителите да изпращат текстови известия до държавен номер, с цел да изоставен дома си, с цел да работят, да пазарят, да посещават доктор или да вършат извършения. Средните учебни заведения ще бъдат затворени и ще се вкара отдалечено образование, макар че детските градини и началните учебни заведения ще останат отворени.
 Гърция: 2166 инфектирани за денонощието и още 13 умряли Гърция: 2166 инфектирани за денонощието и още 13 умряли
Броят на новите инфектирани с ковид в южната ни съседка, оповестени от гръцките здравни управляващи, означи нов скок от 2166 за последнот...
„ Още един път предпочитам да подхваща ограничения по-скоро, в сравнение с по-късно “, сподели Мицотакис в телевизионно послание към нацията, добавяйки, че решенията му се управляват от експертната комисия, съветваща държавното управление.
Мицотакис уточни, че повишаването на новите случаи през последните пет дни го е „ принудило “ да предприеме ограничения в този момент, вместо да чака дали последните ограничавания ще се отплатят. Ако държавното управление изчака и актуалните ограничения не подействат, натискът върху лечебните заведения ще бъде „ нетърпим “, изясни той.
Той сподели още, че държавното управление ще поддържа финансово жителите, които ще бъдат наранени от новата блокировка, като означи, че детайлности за проекта ще бъдат показани от финансовия министър Христос Стайкурас по-късно през днешния ден.
На същата конференция професорът по инфекциозни заболявания Сотирис Циодрас показа данни от последните няколко седмици, показващи всеобщия растеж на инфекциите. „ Вирусът е тук “ и битката против него продължава, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР