Гръцкият премиер Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и

...
Гръцкият премиер Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и
Коментари Харесай

Ципрас предупреди Ердоган, че се отдалечава все повече от ЕС

Гръцкият министър председател Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила приветства апела на турския президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила Атина и Анкара да поддържат мирните връзки, съобщи БНР. Но го предизвести, че се отдалечава от ден на ден от Европейския съюз. Ципрас настоя Ердоган да поддържа положителните си думи с каузи, и то съответно във връзка с двамата гръцки военни, задържани предишния месец на сухопътната граница сред двете страни:

"Очакваме час по-скоро да ни бъдат върнати в цялостно сходство с правилата на интернационалното право и отхвърляме най-категорично каквито и да било условия, които ни се слагат ".

Така Ципрас отхвърли предлагането на Ердоган в подмяна на двамата бойци Атина да екстрадира 8 турски командоси, които Анкара желае да съди за присъединяване в опита за прелом през 2016 година.

Пред гръцкия парламент Ципрас съобщи още, че след приключването на актуалната стратегия за финансово избавление на страната му на 20 август, държавното управление му няма да моли за аварийни фондове при положение на нов финансов провал:

"Програмата завършва на чисто, само че, няма да се уморя да го споделям, това не значи, че внезапно ще минем през портите на парадайса. Няма да се върнем към безразборното харчене ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР