Гръцкият предприемач Танасис Лазанас планира да инвестира до 100 млн.

...
Гръцкият предприемач Танасис Лазанас планира да инвестира до 100 млн.
Коментари Харесай

Идва нов мини Хамър, който ще се произвежда на Балканите

Гръцкият бизнесмен Танасис Лазанас възнамерява да влага до 100 млн. евро в гръцката стопанска система, като водещият му план е построяването на цех за електрически автомобили, който ще създава електрическа мини версия на известния американски джип Хамър.

Бизнесменът преструктурира доста предприятия, преди да придобие Arclif, холдингова компания, посредством която счита да сътвори първата фабрика за електрически коли в Гърция. Компанията е известна с вложенията си в започващи компании, измежду които Фейсбук и Spotify.

Лазанас е стимулиран от концепцията, че европейските предприятия са изоставили потребителския пазар, който към този момент е доминиран от американските компании. " Европа би трябвало да си върне този пазар, или сме изгубени ", счита предприемачът.

Той е в напреднали договаряния с евентуални сътрудници, само че е угрижен по какъв начин страната ще обезпечи нужната инфраструктура за организацията на производството.

Семейството на Лазанас е от Патра, само че е роден и израснал в Германия. Работил е във Ford, само че напуща 2 седмици преди началото на международната финансова рецесия.

През 2014 година той получава позволение от General Motors за произвеждане на мини електрическа версия на именития Hummer. Първоначално концепцията е за дребен брой коли, които са тествани основно в азиатски градове, а по-късно се появяват и в Европа.

Автомобилите са доста леки и наподобяват малко на колички за голф. Могат да изминат към 80 км.

Лазанас към този момент създава мини електрически Хамъри в Китай. Всеки от тях коства 19 000 евро, а General Motors получава част от сумата. Китайската фабрика, която е заема с производството, е едно от многото дъщерни сдружения на Arclif Group.

" Произвеждаме единствено по поръчка. Ще създадем същото и в Гърция, само че имам вяра, че можем да достигнем до 2000 автомобила годишно, а по-късно 10 000 ", счита предприемачът.

През 2014 година гръцкият предприемач води договаряния с държавното управление на Турция като нова индустриална дестинация. " В Германия ми споделиха, че преместването в Турция води до известни опасности. Ето за какво започнах съществено да премислям разновидността за Гърция ", споделя той.

Познавайки риска от вложение в Гърция, Лазанас ще разпръсне своите 100 млн. евро на други пазари отвън този на електрически автомобили, влагайки ги в локални стартъпи, парцели, фармация, козметика и осведомителни технологии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР