Гръцкият парламент прие закон за задължително ваксиниране на здравните работници,

...
Гръцкият парламент прие закон за задължително ваксиниране на здравните работници,
Коментари Харесай

Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация в здравния сектор

Гръцкият парламент одобри закон за наложително имунизиране на здравните служащи, макар митинги и неодобрение в цялата страна. Обсъждат се ограничаващи ограничения за неимунизирани за публични места и превоз.

С гласовете на депутатите от ръководещата консервативна партия и социалистите Народното събрание одобри с болшинство закона за наложително имунизиране на работещите в здравния бранш.

До 1 септември би трябвало да се имунизират:
медиципарамедицимедицински сестриадминистративни служителивсички работещи в звено Бърза помощ
Законът задължава за имунизация както работещите в държавните, по този начин и в частните медицински заведения. Неваксинираните ще излизат наложително в неплатен отпуск до края на епидемията.

Глобите за работодатели, които нарушават закона, са от 10 000 до 200 000 евро.

Парламентът дава пълномощия на здравния министър при нужда да разшири сферата на наложителното имунизиране. Премиерът Кириакос Мицотакис прикани учители и академични преподаватели да побързат с имунизацията до началото на образователната година.

Гръцките управляващи стегнаха контрола за пътешестване с фериботи към островите. В изказване министърът на комерсиалния флот Плакиотакис уточни, че в границите на седмица към 4500 души не са позволени да се качат на транспортен съд, тъй като не имали всички нужни здравни документи.

Гръцките лекари оповестяват, че в страната е активизирана четвърта вълна на Covid-19.

Предвижда се и опцията за разширение на кръга от работещи отвън здравните, за които се изисква наложителна имунизация против ковид, по отношение на обстановката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР