Гръцкият Панатинайкос надви с 89:81 като домакин състава на Барселона

...
Гръцкият Панатинайкос надви с 89:81 като домакин състава на Барселона
Коментари Харесай

Панатинайкос навакса 16 точки пасив при успеха си на Барселона в голямото дерби на върха в Евролигата

Гръцкият Панатинайкос надделя с 89:81 като хазаин състава на Барселона в огромното дерби на 31-ия кръг от постоянния сезон на Евролигата.

В своята зала " Никос Галис " момчетата на Ергин Атаман реализираха запаметяващ се поврат против " каталунците ", наваксвайки пасив от 16 точки, с които те изоставаха в средата на втората част.

Решителният епизод от дуела бе третата четвъртина, в която гръцкият отбор заличи своя двуцифрен пасив в резултата и макар че при започване на заключителния интервал " детелините " продължаваха да бъдат догонващи, скоро по-късно те изцяло поеха надзор върху събитията на паркета.

До края баскетболистите на Панатинайкос съумяха даже да отворят разлика от 13 точки при 89:76, само че в оставащото време гостите от Испания въпреки всичко понижиха част от изоставането си за крайното 89:81 в интерес на домакините.

Американецът Кендрик Нън стана най-резултатен за спечелилите с 22 точки, а Костас Митоглу приключи с " дабъл-дабъл " за гръцкия състав - 19 точки и 10 битки.

За тима на Барселона чехът Ян Весели и Уили Ернангомес завършиха с по 13 пункта.

В класирането този триумф оказа помощ на Панатинайкос да се изравни с " каталунците " на второто място, като и двата отбора са с баланс 20-11 три кръга преди завършека на постоянния сезон.

. back to winning ways!
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague)

В друга среща от миналата нощ в Евролигата Монако се наложи трагично със 79:78 вкъщи против Валенсия.

Монегаските водеха в резултата в хода на съвсем целия мач, като в началните минути преднината им даже за малко доближи 12 точки при 22:10 и 25:13, само че гостите не се отхвърлиха и съумяха да извърнат развоя на срещата в своя изгода за малко при започване на заключителния интервал.

Тогава " портокалите " съумяха да поведат в резултата при 61:59, само че бързо домакините си върнаха самодейността и до края сториха нужното, с цел да се поздравят с триумфа.

Майк Джеймс способства за триумфа със 17 точки, 3 битки и 4 асистенции, до момента в който за Валенсия Семи Оджелейе приключи с 22 пункта, 6 битки и 2 асистенции.

По този метод Монако изравни Панатинайкос и Барселона в битката за второто място в подреждането, като и трите тима са с баланс 20-11. Междувременно Валенсия заема 12-а позиция с индикатори 14-17 и към момента има очаквания за попадане в play-in шампионата, който може да обезпечи на отбора присъединяване в плейофите на Евролигата за пръв път от сезон 2010/11 насам.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР