Гръцкият Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, отстъпи пред

...
Гръцкият Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, отстъпи пред
Коментари Харесай

Везенков и Олимпиакос ще играят пети мач в 1/4-финалния плейоф на Евролигата

Гръцкият Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава, отстъпи пред турския Фенербахче с 69:73 (17:18, 16:14, 16:16, 20:25) като посетител в Истанбул в четвъртата среща от четвъртфиналната серия сред двата отбора в плейофите на Евролигата по баскетбол за мъже. Така Олимпиакос позволи равнене на 2:2 победи в серията и пети дуел през идната седмица в Пирея, Атина ще дефинира кой отбор ще се класира за Финалната четворка, оповестява Българска телеграфна агенция.

Александър Везенков приключи с 2 точки, 4 битки, 2 асистенции и 1 открадната топка за 30 минути на терена, като пропусна и петте си стрелби от далечна отдалеченост.

Двата състава изиграха доста оспорван и под напрежение конфликт, в който най-голямата разлика не надвиши 7 точки. Олимпиакос имаше точка задатък на почивката при 33:32, а след трета част резултатът бе 49:48. Фенербахче стартира по-добре в четвъртата част и поведе, само че с точни наказателни удари на Шакил МакКисик тимът на Олимпиакос обърна до 60:59 четири минути преди края. Фенербахче обаче дръпна с 6 точки за 67:61 след мощна серия и точна пукотевица от тройката при оставащи по-малко от 3 минути и до финала на срещата не изпусна водачеството.

Дайшон Пиер приключи със 17 точки, от които 4 тройки, плюс 4 битки за домакините, а Тайлър Дорси се регистрира с 16 точки и 3 битки.

За Олимпиакос най-резултатен бе Шакил МакКисик с 20 точки и 5 битки, а по 12 точки вкараха Мустафа Фал и Айзея Канън.

За Финалната четворка на баскетболната Евролигата към този момент се класира испанският Барселона. В сериите сред Реал Мадрид и Партизан, както и сред Монако и Макаби Тел Авив предстоят решителни пети мачове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР