Гръцкият министър за защита на гражданите Такис Теодоракис отхвърли днес

...
Гръцкият министър за защита на гражданите Такис Теодоракис отхвърли днес
Коментари Харесай

Гърция отхвърли отправени от Турция обвинения

Гръцкият министър за отбрана на жителите Такис Теодоракис отхвърли през днешния ден изказвания на турския вътрешен министър Сюлейман Сойлу, че Гърция образова членове на неразрешената Кюрдска работническа партия (ПКК), като ги назова " тъжни и провокативни неистини ", оповестява в. " Катимерини ".

" Всички схващат, че тези изказвания са изцяло откъснати от действителността ", съобщи Теодоракис, като акцентира, че Гърция се придържа към разпоредбите на интернационалното право, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Всички знаят, че гърците са мощно обединени към уважението към националните граници, интернационалните ни отговорности и човешкия живот ", добави той.

В неделя Сойлу написа в Туитър, че обвинен член на ПКК, задържан в Турция, е бил обучаван в Лаврион, в югоизточната част на Атика, и е възнамерявал терористични офанзиви на турска територия.

" Катимерини " отбелязва, че в предишното Гърция неведнъж е отхвърляла сходни обвинявания от страна на Турция.

Според Сойлу хванатият в неделя в Истанбул обвинен, разпознат като Хюсаметин Танръкулу с кодово име Делил, е бил обучаван в лагера Лаврион в Гърция и е подготвял въоръжени и бомбени набези в огромни градове в Турция по указания на ПКК, заяви Анадолската организация.

По време на над 35-годишната си терористична акция против Турция ПКК, включена в листата на терористичните организации на Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз, е виновна за гибелта на над 40 000 души, в това число дами, деца и бебета, показва организацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР