Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис отправи поредно предупреждение към новото ръководство

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис отправи поредно предупреждение към новото ръководство
Коментари Харесай

Мицотакис към Скопие: Когато дърпаш въжето, трябва да си готов да го скъсаш

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис насочи следващо предизвестие към новото управление на Северна Македония, че неспазването на Преспанското съглашение с Гърция от 2019 година ще блокира пътя ѝ към участие в Европейски Съюз.

„ Когато дърпаш въжето, би трябвало да си подготвен да го скъсаш “, сподели Мицотакис, представен от " Катимерини ".

„ Ако управлението (на РСМ) се отклони от контрактувания курс, пътят към Европа ще бъде затворен “, добави министър председателят и акцентира, че „ този път минава през Гърция и през спазването на интернационалното право “.

По време на своята клетва на 12 май новият президент на РСМ Гордана Силяновска-Давкова употребява името " Македония " вместо формалното название - Република Северна Македония, в нарушаване на Преспанското съглашение.

Договорът бе подписан на 17 юни 2018 година в с. Нивици на брега на Голямото преспанско езеро от тогавашните външни министри на двете страни Никос Кодзиас и Никола Димитров. Присъстваха и министър председателите Алексис Ципрас и Зоран Заев. Споразумението постави завършек на дългогодишния спор за името на Македония сред управляващите в Скопие и Атина. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР