Гръцкият министър по въпросите на миграцията и убежището Нотис Митарачи

...
Гръцкият министър по въпросите на миграцията и убежището Нотис Митарачи
Коментари Харесай

Брюксел критикува Гърция за използването на звукови оръдия п...

Гръцкият министър по въпросите на миграцията и убежището Нотис Митарачи отбрани потреблението на звукови оръдия в страната си и означи, че " каквото би трябвало да направи полицията, би трябвало да го вършат по собствен личен метод. "

" Няма да приказвам за оперативни проблеми, които засягат гръцката полиция ", сподели Митарачи пред публицисти в Брюксел след среща с комисаря по вътрешните работи на Европейския съюз Илва Йохансон.

Брюксел обаче се тормози от проекта на Атина да разположи на граничния пункт Еврос две инсталирани на камиони акустични устройства, разпространяващи на дълги дистанции звукови талази с висок децибел. Този ход е за да се предотвратят незаконните прекосявания по река Марица от прилежаща Турция.

Оръдията издават оглушителни прояви на тон до 162 децибела - към една трета по-силно от плача на реактивен мотор.
Правозащитните групи жигосаха устройствата като рискови.
„ Техните мощни звукови талази могат да причинят забележителна болежка, до глухота “, се споделя в изказване на уеб страницата на Швейцария Евро-средиземноморски екран за правата на индивида.

Йохансон съобщи, " Това е чудноват метод за отбрана на вашите граници. Този ход не е финансиран от Европейската комисия. И аз се надявам, че това е в сходство с главните човешки права - само че това, несъмнено, би трябвало да бъде изяснено ", сподели тя.

И тя, и Митарачи се съгласиха, че въпросът би трябвало да бъде прегледан в " открита полемика ", която да проучва миграционната обстановка в Гърция. Страната в този момент е първа линия за незаконно идващи мигранти в Европейски Съюз и има потенциал да приютява към 10 000 търсещи леговище в лагери, ситуирани на Егейските гръцки острови наоколо до Турция. Тези благоприятни условия отсавна са изчерпани и страната се стреми да ограничи по всевъзможен метод идването на нови нежелани бежанци.

" Критичният въпрос е, че всичко, което вършим, би трябвало да бъде дейно и да е в сходство с наредбите на Европейски Съюз, " сподели Митарачи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР