Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис призова Европейската комисия да

...
Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис призова Европейската комисия да
Коментари Харесай

Гърция поиска решаване на проблема с недостига на лекарства на ниво ЕС

Гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис прикани Европейската комисия да се намеси по въпроса за дефицита на медикаменти.

Според известие на гръцкото министерство на опазването на здравето, представено от БНР, Плеврис е изпратил писмо до комисаря по опазването на здравето Стела Кириакиду с искане за „ централизирана политика на равнище Европейски съюз за решение на казуса с дефицита на медикаменти, с който се сблъскват всички страни, членки на Европейския съюз “.

„ Държавите членки се пробват да се оправят с този проблем посредством вътрешни процедури, само че все пак е неотложно да има централизирана политика на равнище Европейски Съюз за справяне с казуса “, написа Плеврис.

В понеделник Министерството на здравеопазването на Гърция разгласи серия от ограничения в опит да се оправи с дефицита на медикаменти. Те включват повишение на цените на доста от по-евтините медикаменти, тъй че те да продължат да се оферират на гръцкия пазар, а не на интернационалния, където цените им са доста по-високи.

У нас казусът с дефицита и даже неналичието на някои медикаменти стои от години. В опит да го тушира най-малко отчасти, на някои лекарства директно преди Нова година.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР