Гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис подаде оставка след тежката

...
Гръцкият министър на транспорта Костас Караманлис подаде оставка след тежката
Коментари Харесай

Гръцкият министър на транспорта подаде оставка след тежката влакова катастрофа

Гръцкият министър на превоза Костас Караманлис подаде оставка след тежката влакова злополука тази нощ, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пътнически трен в Гърция се сблъска с приближаващ отсреща товарен трен малко преди среднощ в северната част на страната малко преди долината Темпе (или Темби) сред планините Олимп и Оса. Общият брой на хората в двата влака е бил 354 (342 пасажера и 12 чиновници, от които двама са били в товарния влак), осведоми в електронното си издание в. „ Катимерини “.

По последни данни умрелите в трагичния случай са 36, броят на ранените е 85 души, от които в болница са настанени 72 души (шестима в интензивно отделение).  

Температурата във влака, който катастрофира в Гърция, е достигнала 1300 градуса по Целзий.

Очаква се броят на починалите при злополуката в Темпе да се усили, защото температурата в първия вагон е достигнала 1300 градуса по Целзий, съгласно представителя на пожарната работа Василис Вартакоянис.

„ Заслужава да се означи, че в съответния вагон е избухнал пожар и температурите са били изключително високи, достигайки даже до 1300 градуса по Целзий “, сподели той.



„ Това затруднява идентифицирането на хората, които са били вътре. Потвърденият брой на починалите е 36, само че въз основа на тези обстоятелства и откритията от мястото на нещастието се чака броят им да е по-голям “, добави Вартакоянис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР