Гръцкият милионер Жордан Сердеридис бързо натрупа фенове в световния рали

...
Гръцкият милионер Жордан Сердеридис бързо натрупа фенове в световния рали
Коментари Харесай

Сердеридис оряза програмата си заради млад талант

Гръцкият милионер Жордан Сердеридис бързо натрупа почитатели в международния рали шампионат през последните сезони, а тази година стана първият частен водач, който съумя да си купи хибриден Rally1 автомобил. Сердеридис живее в Белгия, там е основан и бизнесът му и ще го гледаме още веднъж в WRC и през сезон 2023. Но с много по-скромна стратегия спрямо първичните му проекти.

Сердеридис планираше 9 старта в WRC следващата година, само че в последна сметка ще кара единствено в 4 ралита, като първото от тях ще е “Монте Карло ” през януари.

Причината за това фрапантно орязване на програмата на Сердеридис е желанието му да подкрепи финансово младият и надарен водач от Люксембург Грегоар Мюнстер. Мюнстер ще кара с цялостна стратегия в WRC2 за М-Спорт през новия сезон, като това е станало допустимо тъкмо с поддръжката на Сердеридис.
 Любимецът на публиката ще кара Пума Rally1 в рали „ Монте Карло ” Любимецът на публиката ще кара Пума Rally1 в рали „ Монте Карло ”
След края на сезона в WRC2 Мюнстер изясни, че ще търси бюджет за повече стартове през 2023, като очакваше още веднъж да кара за RedGray - отборът, който съставлява Хюндай в тази категория. Но след намесата на гръцкия предприемач всичко се е трансформирало, разкри белгийското списание La Derniere Heure.
 М-Спорт връща Фурмо в WRC2 М-Спорт връща Фурмо в WRC2
Също по този начин се чака, че в края на сезона Мюнстер ще има опция да кара едно или две ралита от WRC с Rally1 колата на Сердеридис, което ще е прекрасен бонус преди финала на сезон 2023.

Мюнстер записа сложен сезон в WRC2 през тази година като най-тежко му беше тъкмо преди старта на домашното му рали “Ипр ”, защото той катастрофира предния уикенд и унищожи колата си. Наложи се да наеме различен автомобил, с цел да кара в Белгия. Грегоар записа 6 ралита в WRC2 тази година, като завоюва финалния кръг в Япония и записа две пети места - в “Монте Карло ” и “Ипр ”.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР