Гръцките здравни власти ще увеличат броя на тестовете за коронавирус

...
Гръцките здравни власти ще увеличат броя на тестовете за коронавирус
Коментари Харесай

Гърция ще увеличи броя на тестовете на гръцко-българската граница

Гръцките здравни управляващи ще усилят броя на тестванията за ковид на Граничен контролно-пропусквателен пункт Промахон на границата с България, който е основен входен пункт за пасажери от Балканите, оповестява в. "Катимерини ", представен от Българска телеграфна агенция.

Решението за повече проби на пасажерите, идващи по суша, бе взето, откакто 36 души, тествани в понеделник на границата, и още 17, тествани във вторник, бяха диагностицирани с Ковид-19.

36 от 43 случая в Гърция са засечени до границата с България

Според представители на полицията на граничния пункт, представени от организация АНА-МПА, към 90 % от влизащите пасажери са били прегледани и тествани, преди да им разрешат да влязат в страната.

Трафикът беше доста понижен във вторник и сряда, споделиха същите източници, въпреки че се чака да се усили с приближаването на уикенда. Предполага се, че комбинацията от повече пасажери и повече проби ще аргументи обилни арестувания на границата.

По публични данни 103 от 183 доказани случая на ковид в Гърция в интервала от 1 до 7 юли, или 56 %, са пасажери, идващи от чужбина. Това е внезапно нарастване спрямо предходния интервал от началото на карантината до края на юни, когато единствено 22,5 % от случаите бяха свързани с пътешестване зад граница.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР