Гръцките власти повишиха нивото на бдителност и охрана на сухопътната

...
Гръцките власти повишиха нивото на бдителност и охрана на сухопътната
Коментари Харесай

`Гърция повишава бдителността по граница с Турция заради риск за навлизане на мигрантски групи

Гръцките управляващи покачиха равнището на зоркост и защита на сухопътната граница с Турция от риск за нахлуване на огромни групи мигранти. Служебният министър председател Йоанис Сармас свика изключително съвещание на кабинета и на управлението на въоръжените сили.

За инспекция на обстановката по границата в област Еврос беше изпратен служебния министър по отбрана на жителите Хараламбос Лалулис. Местните управляващи на пограничните региони оповестяват, че се опасяват от нова вълна незаконни мигранти. Реално в последните дни, изключително след привършване на изборите в Турция, има очевидно мощно придвижване на групи от незаконни мигранти към гръцката граница, предават гръцките медии.

За да понижи напрежението измежду жителите, живеещи покрай граничната вадичка, министър Лалулис съобщи, че няма данни за ориентирана политика по изпращане на незаконни мигранти в Гърция. Предполага се, че трафикантите, а не турските управляващи улесняват огромни групи чужденци да минават границата по река Марица. Използва се това, че в този интервал равнището на реката е ниско, което улеснява напредването на мигранти.

След последната гранична  интервенция, при която от реката бяха избавени 91 мигранти, измежду които доста дами и деца, от консервативната партия „ Нова народна власт “ декларират подготвеност да продължат построяването на пограничната ограда и по поречието на река Марица.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР