Гръцките власти планират да ваксинират по-голямата част от населението преди

...
Гръцките власти планират да ваксинират по-голямата част от населението преди
Коментари Харесай

В Гърция ускоряват ваксинацията в опит да отпушат летния туристически сезон

Гръцките управляващи възнамеряват да имунизират по-голямата част от популацията преди началото на летния сезон, оповестиха локалните медии.

Според управляващите, това ще разреши на туристите да се усещат в сигурност, както и ще даде опция да стартира сезонът с минимални ограничавания. Това може да бъде избавление за гръцката туристическа промишленост, която съставлява към една пета от гръцката стопанска система. В момента 208 хиляди души към този момент са имунизирани.

Ваксината е налична даже за поданици на отдалечени острови и дребни села, където не е регистриран нито един случай на COVID-19.

„ Хората схващат какъв брой е значимо да се подсигурява сигурността на себе си и своите посетители. Освен това лечебните заведения на дребните острови може да не са в положение да се оправят с притока на случаи на ковид, в случай че това се случи “, - отбелязва „ Катемирини “.

Според гръцката туристическа промишленост, имунизацията не напредва съгласно упованията. Според ръководителя на гръцкия TEZ Tour Димитрис Харитидис, проектите на управляващите да основат така наречен „ стаден “ имунитет за по-голямата част от популацията преди началото на сезона е химера.

„ Дори в случай че 200 000 души се имунизират всеки месец, до лятото ще бъдат имунизирани 2 милиона от съвсем 10. Според Европейски Съюз имунизацията ще продължи до края на годината. Част от популацията е болно от ковид и има имунитет, само че това надалеч не е 70%. Положително е, че скептично настроените поданици са все по-склонни към имунизации. От една страна, тъй като тази тематика се дискутира интензивно в медиите, а от друга хората схващат, че до момента в който по-голямата част от популацията няма имунитет, тази неразбория ще продължи “, сподели Харитидис.

Експертът добави, че новината за идното допустимо обновяване на въздушния трафик донесе раздвижване на пазара, само че това към момента не е довело до съответни резултати. От управляващите има позитивна изразителност - гръцки вирусолози обявиха, че преглеждат съветската ваксина като опция, а Европа стартира договаряния по тази тематика.

Повечето от хотелите би трябвало да бъдат отворени в средата на април и началото на май, сподели Харитидис, а някои ще бъдат отворени в края на март поради Великден и еврейската Пасха.

Генералният шеф на туроператора " Mouzenidis Travel " Александър Цандекиди добави, че вероятността за разкриване на летния сезон в точния момент е огромна, без значение по какъв начин и по кое време Гърция е имунизирана.

„ Страната е лоялна към въпроса за имунизацията. Гръцките чиновници неведнъж са заявявали, че всички туристи от страни, на които е позволено да посещават Гърция, ще могат да влизат в страната, даже и неимунизирани. Затова се надяваме сезонът да стартира в точния момент. По-голямата част от нашата летателна стратегия за лятото към този момент е изчислена и въведена в системата. Ако е належащо, тя ще бъде неотложно разширена “, сподели Цандекиди.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР