Гръцките власти отчетоха спад на новозаразените с коронавирус - под

...
Гръцките власти отчетоха спад на новозаразените с коронавирус - под
Коментари Харесай

Гръцката прокуратура разследва монаси антиваксъри от Света гора

Гръцките управляващи регистрираха спад на новозаразените с ковид - под 20 хиляди. Висока обаче остава смъртността - към 100 души дневно. Прокуратурата стартира следствие на монаси в Света гора поради пропаганда против имунизационната акция, заяви БНР.

Специалистите от Съвета за надзор на пандемията оферират от идната седмица леко разпределяне на ограничаващите ограничения след спад на новозаразените дневно. Все още висока остава смъртността на приети в болница пациенти, като 90% от тях са неимунизирани, по данни на здравното министерство.

Прокуратурата стартира следствие против монасите в Света гора след публична информация, че те пропагандират против имунизирането и проповядват, че „ коронавирусът е елементарен грип и имунизирането е грях “.

„ Атонските манастири се трансфораха в цитадела против имунизацията “, оповестява йеромонах Йосиф макар към този момент 20-те смъртни случаи на духовници от вируса. Разследването на прокуратурата цели да потвърди съществуването на „ духовна общественост “, която с дейностите си заплашва публичното здраве.

Поради мощното въздействие на църквата в северната част на страната доста по-малко са имунизираните, което води до висок растеж на инфектирани и приети в болница, регистрират управляващите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР