Гръцките власти арестуваха 22-ма души за незаконно използване на плажни

...
Гръцките власти арестуваха 22-ма души за незаконно използване на плажни
Коментари Харесай

Гръцките власти с масови арести за присвояване на плажни ивици

Гръцките управляващи арестуваха 22-ма души за нелегално потребление на плажни зони на известни туристически дестинации в страната, оповестява Ekathimerini. На островите Парос, Миконос и Родос в Егейско море проверяващите откриха нарушавания, свързани със заемането на брега с чадъри и шезлонги без позволение, потребление на зона, която попада под защитни археологически разпореждания, както и възпрепятстване на достъпа на плажуващите до морето посредством слагане на чадъри и шезлонги на разстояние по-малко от пет метра от бреговата линия.

След всеобщо неодобрение на жители за неналичието на свободно и гратис място за плажуване на публичните плажове, държавните органи в Гърция организират акции за съблюдаване на законодателството във връзка с потреблението на морския бряг от страна на юридически и физически лица. Преди няколко седмици недоволството на жителите се разрасна и в протестни манифестации на разнообразни туристически дестинации с апел за безвъзмездни и налични плажове в Гърция.

В Миконос са задържани 17 души за слагането на железна платформа, без позволение, която заема 380 квадратни метра. Управител на магазин на плажа също е арестуван по съмнение, че е сложил 16 плажни чадъра и четири шезлонга още веднъж без позволение.

На Парос е осъществен арест на човек, който е сложил 206 комплекта шезлонги и чадъри по плажната линия. Задържан е и предприемач опънал петметрова ограда и сложил дървена беседка, 12 чадъра и 24 шезлонга без да е получил позволение.

На Родос пък е осъществен арест на шеф на магазин, който е сложил 136 чадъра нелегално и 272 шезлонга. Някои, от които са на едвам пет метра от бреговата линия, което попречи на хората да имат свободен достъп до морето.

Инспекторите са открили още, че в региона са сложени и 220 маси и столове, както и неподвижни дървени структури без нужните позволения и утвърждение от способената дирекция.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР