Гръцките депутати одобриха правителствен законопроект, насочен към облекчаване на натиска

...
Гръцките депутати одобриха правителствен законопроект, насочен към облекчаване на натиска
Коментари Харесай

Закон за правото на убежище гласуван в Гърция

Гръцките депутати утвърдиха държавен законопроект, ориентиран към облекчение на натиска върху егейските острови посредством ускорение на процедурите за даване на леговище и връщане в Турция на мигранти, които не са под интернационална протекция, предава БГНЕС.
Законопроектът беше подсилен от депутати от Нова народна власт и от Движение за смяна. Сириза, Гръцката комунистическа партия, Гръцко решение и Мера25 гласоподаваха срещу.
Дебатите в Народното събрание бяха напрегнати, като министър председателят Кириакос Мицотакис се сблъска с водача на Сириза Алексис Ципрас поради съответните подходи на партиите им към казуса с бежанците и след митинги на групи за отбрана на правата на индивида.
Мицотакис преди гласуването в Парламента съобщи, че Гърция придобива „ ясна и функционална система за предоставяне на леговище “, която ще пази бежанците, само че няма да „ отвори необятно вратите си “ за всички.
„ Законът за даването на убежището дава ясно обръщение: Онези, които знаят, че не заслужават леговище, само че се пробват да влязат и да останат в страната ни, към този момент няма да бъдат толерирани “, съобщи Мицотакис.
„ Страната ни знае какво значи да бъдеш емигрант и ще предложи заслон на хората в заплаха “, добави той. " Но това ще стане съгласно разпоредбите. "
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР