Гръцки корабособственици блокират европейското ембарго върху транспортирането на руски петрол

...
Гръцки корабособственици блокират европейското ембарго върху транспортирането на руски петрол
Коментари Харесай

Гръцки корабособственици блокират европейското ембарго за транспортиране на руски петрол

Гръцки корабособственици блокират европейското ембарго върху превозването на съветски нефт с европейски танкери, оповестява електронното издание на гръцкия вестник „ Имерисия “.

Гърция и Малта се афишират против ново ембарго, а Кипър има намерение да наложи несъгласие на нов пакет наказания, отбелязва още изданието.

Според обява на немския вестник „ Шпигел “ обстановката е подразнила немското държавно управление, написа „ Имерисия “.

Изданието цитира и информация на Дойче веле, съгласно която дейностите на Гърция, Малта и Кипър против вероятно ново ембарго са дали резултат и предлагането на Европейската комисия да се забрани европейски танкери да транспортират съветски нефт към този момент не е част от седмия пакет наказания против Русия.

В информацията на немската медия се показва, че две пети от танкерите, които транспортират нефт, са на корабособственици от Гърция и Малта.

Според обява в осведомителното издание " Телеполис " корабособственици от Гърция, Малта и Кипър печелят съществено, заобикаляйки европейското ембарго, наложено през предишния месец на съветския търговски флот. В публикацията се показва, че корабособствениците са съумели да окажат напън над държавните управления си и в Европейски Съюз с искане да не им бъде налагано и на тях ембарго. Те настояват, че са обвързани с контракти за транспорт и вероятно ембарго би заплашило икономическото им оцеляване. Като аргумент акцентират и направените от тях големи вложения в кораби, които могат да транспортират полутечен газ, показва още „ Имерисия “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР