Гръцки катаджии вземат книжка, талон на колата и регистрационни табели

...
Гръцки катаджии вземат книжка, талон на колата и регистрационни табели
Коментари Харесай

Телеграф: Българи изпищяха от нов капан за шофьорите в Гърция, при който катаджиите направо свалят номерата на колите

Гръцки катаджии вземат брошура, ваучър на колата и регистрационни табели за два месеца поради погрешно паркиране. За това предизвестиха българи, станали жертва на новите наказания в южната ни съседка, написа " Телеграф ".

32-годишната българка Ани обаче остава без брошура, номера и ваучър. Само преди седмица дамата, която от 12 години живее в южната ни съседка, а от 4 има бизнес там, стопира колата си за 3-4 минути на спешни светлини на улица в Серес.

В автомобила на задната седалка остават децата й. Ани има магазин и организира къс диалог с хазяйката на помещението. Когато излиза, вижда по какъв начин служителите на реда смъкват двата й номера, макар че практиката е да се смъква единствено предният. 

Причината - нейният " Опел Зафира " заема 10 сантиметра от пешеходната пътека. Първоначално дамата била спокойна, тъй като знаела, че ще й напишат акт, а при заплащане в границите на 10 дни, се заплаща половината от санкцията. 

Полицаите обаче наложили санкция 0 евро, само че взели книжката и документите за 2 месеца. От българското консулство обяснили на Ани, че в последно време има доста нашенци в нейното състояние и единствения й късмет е на секундата да наеме юрист и да апелира. На идващия ден дамата отишла ка среща с шефа на КАТ в града, само че той отсъствал. Неговият заместител й обяснил, че към този момент няма да пишат санкции, само че ще взимат номера, талони и книжки. 

Това се налагало, защото за локалното население размерът на глобите бил висок. В последна сметка от службата на " Пътна полиция " върнали документите и номерата на българката. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР