Гръцката служба за защита на данните (HDPA) е идентифицирала най-малко

...
Гръцката служба за защита на данните (HDPA) е идентифицирала най-малко
Коментари Харесай

ЕК изслушва гръцки институции заради шпионски софтуер

Гръцката работа за отбрана на данните (HDPA) е идентифицирала минимум 300 текстови известия, съдържащи инфектирани с шпионски програмен продукт връзки, изпратени до към 100 лица, заяви във вторник ръководителят на службата Константинос Менудакос пред комисията на Европейския парламент PEGA, която проверява потреблението на Predator и различен шпионски програмен продукт за наблюдаване.

Менудакос съобщи, че HDPA към момента се пробва да разпознава подателите и получателите на инфектираните SMS-и като част от продължаващото следствие на противозаконното наблюдаване на публицисти, политици, предприемачи и други.

HDPA стартира да проверява компанията Intellexa, която продава шпионския програмен продукт Predator в Гърция, както и няколко услуги за всеобщи известия след разкритията от предишното лято за опит за подслушване на персоналния телефон на европейския народен представител и началник на опозиционната партия ПАСОК Никос Андрулакис, заяви „ Катимерини “.

Във вторник в изявление пред същата комисия Христос Раммос, ръководител на Гръцкия орган за информационна сигурност и цялост на персоналния живот (ADAE), отбрани пълномощията на своята организация да проверява тъжби за злоупотреби с шпионски програмен продукт и съобщи, че тя " продължава да работи в тази посока ".

Раммос отговори на въпрос по отношение на мнение, оповестено предишния месец от прокурор от Върховния съд, в което се твърди, че според неотдавнашното законодателство ADAE не може да проверява телекомуникационни компании, с цел да разбере кой е под наблюдаване от страна на разследващата организация на страната.

Решението от 7 януари на Исидорос Догиакос от Върховния съд се " почита, само че не е наложително ", сподели Раммос, като добави, че ADAE е получила десетки тъжби за хипотетични опити за наблюдаване. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР