Гръцката сензация в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия

...
Гръцката сензация в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия
Коментари Харесай

Гръцкото чудо Циципас шокира целия свят след фиаското срещу Надал!

Гръцката сензация в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия по тенис Стефанос Циципас направи шокиращо изявление след дуела с Рафа Надал. 

Припомняме, че младият гений реализира първия си огромен пробив в шампионат от Големия шлем, откакто стигна до полуфиналите в Мелбърн, а по пътя си детронира от трона великия Роджър Федерер, написа Блиц. 

В борбата за финала обаче Циципас беше прегазен от испанеца с 6:2, 6:4, 6:0. Гъркът съумя да шокира целия свят с изявлението си след мача, който завърши за скромните час и 48 минути.

 „ Опитвам се да схвана по какъв начин Федерер го побеждава… Има сходен жанр на моя. Опитвам се да схвана. Не желая да изгубя 10 пъти от Рафа. Изненада ме. Сервисът му е не е най-силният в Тура, приблизително равнище е. Дразнещо е, че даже не се приближих до пробив в мача. Изненадах се и че е толкоз нападателен от главната линия. Това е ". С тези си думи младият състезател втрещи всички тенис анализатори и почитатели на играта.

„ Не знам. Не мога да се сетя за нищо положително от този дуел. Може би втория сет, в който бях най-близко до триумф. През останалото време тенисът бе доста по-различен от предходните ми мачове. Беше от напълно друго измерение. “ „ Той (Надал) не ти разрешава да влезеш в какъвто и да е темп. Има напълно друг жанр от останалите тенисисти. Има този, не знам, гений, който никой различен няма. Никога не съм виждал сходен състезател. Кара те да се представиш неприятно. Не знам. Бих нарекал това гений ", добави още той.

“Не е нещо ново, че съм играл нападателно. Проблемът при мен е, че имах доста триумфи на клей и хората може би си мислят, че не съм нападателен. Но хората, които го мислят, бъркат изцяло. Това е истината, нали? Естествено, не всеки път залагам на сервис-мрежа. Не върша уинъри във всяко разиграване, само че имам цел във всеки един удар, който извършвам. Целта е да създадеш проблеми и провали на съперника с всеки удар, няма по-добър метод да си нападателен от този. Това е била задачата през цялата ми кариера ”, разяснява пък Надал изявлението на днешния си съперник.

Матадора чака Новак Джокович или Лука Пуй на финала, до момента в който Циципас към този момент насочва взор към Sofia Open.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР