Гръцката православна църква отказва да приложи новите рестрикции, въведени от

...
Гръцката православна църква отказва да приложи новите рестрикции, въведени от
Коментари Харесай

Гръцката църква отказва да спазва мерките на правителството

Гръцката православна черква отхвърля да приложи новите рестрикции, въведени от държавното управление, на фона на възходящото напрежение сред Светия синод и премиера Кириакос Мицотакис. 

Управляващата партия „ Нова народна власт “ реши да приложи по-стриктни ограничения против разпространяването на COVID-19 след коледните празници, само че църквата избра да ги пренебрегва, като съобщи, че вратите на храмовете ще останат отворени за Богоявление, съобщи EurActiv.

Православната черква заплашва да предприеме спомагателни дейности, в случай че държавното управление не отстъпи. Оттам дадоха отговор, че законите, свързани с ограниченията за отбрана от ковид, не се ползват по избор.

„ Прилагането на превантивни и защитни ограничения е обвързване, само че и акт на обществена взаимност и отговорност за всички нас “, се споделя в изказване на държавното управление.

Някои свещеници в страната намерено слагат под подозрение съществуването на COVID-19 и сигурността на имунизациите, до момента в който други обществено приканват хората да съблюдават наредбите.

Лек ремонт на кабинета с хомосексуален министър

Вчера за първи път в историята на Гърция бе назначен хомосексуален мъж за министър. 44-годишният Николас Ятроманолакис е бранител на правата на ЛГБТЕ+ общността и е новият общоприет секретар на Министерството на културата. Социалистическата партия „ Движение за смяна “ означи, че „ новото начало “ в реалност укрепва дясната секта на либерално-консервативната ръководеща партия „ Нова народна власт “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР