Гръцката полиция залови група от хора, които са внасяли химически

...
Гръцката полиция залови група от хора, които са внасяли химически
Коментари Харесай

В Гърция заловиха банда, продавала гориво, смесено с разтворители от България

Гръцката полиция залови група от хора, които са внасяли химически разтворители от България, смесвали са ги с гориво и по-късно са ги разпространявали посредством две бензиностанции в столичния регион на Атика, съобщи телевизия Скай.

Полицията е иззела повече от 29 тона примес от химически разтворители, над 17 тона течно гориво и 4 цистерни, а три забъркани лица на 60, 32 и 19 години са арестувани. Срещу тях, както и против 8 други е формирана кореспонденция за нарушавания на гръцкото митническо законодателство и на законите за отбраната на конкуренцията и за контролиране на пазара на артикули и услуги.

Задържаният мъж на 60 години е хванат в сряда вечер, до момента в който е снабдявал една от бензиностанциите с химически разтворители. Разтворителите са били доставени от склад в Западна Атика, които различен 32-годишен арестуван мъж е докарал с цистерна за течни горива. Те са били закупувани от България, с цел да бъдат превозени до склада в Централна Гърция.

При проведения импорт и продажба на контрабандни горива незаконната група не е плащала налози, мита и други такси, които се правят оценка на близо 44 хиляди евро.

Властите са открили, че за да не бъдат открити противозаконните химически разтворители, е била направена специфична електронна платка, която не разрешава регистрирането им в системата за данни на гръцкия Независим орган за обществени доходи (AADE).
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР