Гръцката полиция арестува 18-годишен грък, който изстреля сигнална ракета и

...
Гръцката полиция арестува 18-годишен грък, който изстреля сигнална ракета и
Коментари Харесай

18-годишен рани полицай със сигнална ракета, арестуваха го

Гръцката полиция арестува 18-годишен грък, който изстреля сигнална ракета и съществено рани служител на реда по време на вълнения сред полицията и волейболни почитатели в атинското предградие Ренди, заяви през днешния ден гръцката национална телевизия ЕРТ.

Инцидентът е станал в четвъртък след вълнения пред затворената зала „ Мелина Меркури ", където се е провел волейболен мач сред двата гръцки тима „ Олимпиакос " и „ Панатинайкос " за Купата на лигата, съобщи Българска телеграфна агенция. Група от 150 почитатели са нападнали служители на реда с коктейли „ Молотов ", сигнални ракети, камъни и прътове. След края на мача са били арестувани 424 души.

Осемнадесетгодишният причинител е признал за действието си. Според информация на малкия екран той е последовател на Олимпиакос и в предишното също е създавал проблеми на органите на реда.

Нападателят е дал информация за съучастниците си и е декларирал, че е имало хора с квалифициран проект, които са давали указания на групи почитатели във вечерта на случая.

Твърди се, че младият мъж е споделил на проверяващите, че е бил инструктиран по какъв начин да употребява морска сигнална ракета. По време на конфликта хулиганите са изстреляли над 10 сигнални ракети.

Тридесет и една годишният служител на реда, който е бил улучен в бедрото от ракета, предизвикала му огромна загуба на кръв, продължава да е в незабавното поделение в извънредно тежко положение.

Министърът на отбраната на жителите Янис Иконому заяви, че от следствието е събрана доста информация, която ще помогне на управляващите в битката против незаконните хулигански организации, както и на всички, които ги толерират и подбуждат.

Правителството организира изключително съвещание под председателството на премиера Кириакос Мицотакис за справяне с насилието от страна на почитатели след безредиците в Ренди. Решенията от срещата ще се разгласят в понеделник.

Според малкия екран измежду вероятните ограничения са закриване на проведените фенклубове, осъществяване на мачове без фенове, спиране на шампионатите и изключване на тимове от европейски шампионати.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР