Гръцката конфедерация на държавните служители (ADEDY) обяви 24-часова национална стачка

...
Гръцката конфедерация на държавните служители (ADEDY) обяви 24-часова национална стачка
Коментари Харесай

Национална стачка в Гърция заради трагичната жп катастрофа

Гръцката конфедерация на държавните чиновници (ADEDY) разгласи 24-часова национална стачка в обществения бранш през днешния ден, 8 март. В известието си за пресата ADEDY прикани също за всеобщ протестен протест в 12:30 часа на площад " Клафтимонос " в центъра на Атина. Обявена от ADEDY на национално равнище, стачката включва най-големите центрове по труда (включително Атина, Пирея, Солун, Патра, Ираклион, Лариса, Янина и др.), федерации и синдикати.

Общогръцката федерация на моряците (PNO) пък разгласи 24-часова стачка, вследствие на която на 8 март всички кораби в цялата страна ще останат на док. PNO също по този начин изиска да се изяснят всички аспекти на конфликта на двата влака и да се вземат всички съответни ограничения за безвреден сухопътен и морски превоз, осведоми NOVA.

Гръцката федерация на началните учители (DOE) също разгласи, че ще се причисли към общонационалната стачка на ADEDY в сряда и ще участва на протестния протест в Атина. Във връзка с трагичната влакова злополука от предходната седмица DOE означи, че " всички учители, дружно с родителите и учениците, можем да демонстрираме силата и решимостта си да не мълчим и да желаяме отговорностите да бъдат открити без взаимни отстъпки и прикриване на истината ".

В понеделник профсъюзът на железничарите разгласи, че удължава до сряда протестната си готовност в цялата страна. Железопътните услуги са прекратени от предходната сряда след конфликта на пътнически с товарен трен, който досега е лишил живота на 57 души. Освен че стачкуват против железопътната покруса, стачкуващите желаят да не се прикриват отговорните, а също по този начин стачкуват и против приватизацията и изискват ограничения за сигурност в превоза.

В Патра се организира протест на площад " Георгиу " и шествие по основните улици. 

Тълпи от хора вземат участие в протестния протест на централния площад в Лариса, държейки черни балони в символ на печал. Отбелязва се, че след няколко часа ще се организира шествие до железопътната гара в Лариса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР