Гръцката икономика е ударена от 10 години от финансова криза,

...
Гръцката икономика е ударена от 10 години от финансова криза,
Коментари Харесай

Гърция ще бори кризата с марихуана

Гръцката стопанска система е ударена от 10 години от финансова рецесия, като безработицата доближава 20%. Сега държавното управление счита, че производителите на марихуана в саксии могат да оказват помощ.

Проект за обработване, култивиране и изнасяне на здравна марихуана във Верия, в плодородната северна част на страната, демонстрира по какъв начин Гърция вижда канабисът като евентуален напредък за страната, която има топъл, изсъхнал климат, сходен на Калифорнияq оповестява списваният в южната ни съседка в. " Български вести ".

Новото законодателство може да трансформира проекта в действителност още през идващото лято. Районът на Верия ще сътвори над 2 000 работни места през идващите две до три години, счита Георгиос Заферайс, основен изпълнителен шеф на Golden Greece, компанията, която дава отговор за координирането на групата от 10 вложители от страни като Канада, Казахстан, Полша и Израел.

Първият кръг от вложения се прави оценка на Евро 400 млн., Като се усилва до над 1,5 милиарда Евро, а 80% от работните места в области като развъждане, търговия и превоз могат да отидат при гърците.

„ В Гърция ние не търсим привличането на хора от други области, които имат опит в канабиса “, споделя Майкъл Блади, един от вложителите, участващи в плана Veroia. „ Ще обучим толкоз хора, колкото ни е нужно, и ще стартираме да развиваме личната си просвета тук “.

Докато първичните проекти ще се съсредоточат върху извличането, преработката и пакетирането на здравната марихуана, вложителите търсят и възможен пазар за канабис в страната, при изискване че държавното управление избере по-пълна заверка в бъдеще, съгласно Блади. Алексис Ципрас, въодушевен покровител на планове като „ Верия “, би трябвало да предложи законодателство, което да разреши плановете за развъждане да стартират още в края на този месец.

Законопроектът ще бъде оповестен на уеб страницата на държавното управление, с цел да се даде опция на обществеността да реши легализирането, развъждането и износа на здравна марихуана. „ Има забележителен интерес от страна на инвеститорската общественост да се възползва от опциите на новата правна рамка за лечебния канабис в Гърция “, споделя министърът на земеделието Евангелос Апостолу.

Правителството е готово да помогне на всеки капиталов план, който би могъл да помогне за усилване на стопанската система, споделя той. В допълнение към непрекъснато високата безработица, икономическата рецесия също удря заплатите в Гърция. Средните месечни заплати, които възлизат единствено на 586 евро, са измежду най-ниските в Европейския съюз, тъй че всяка самодейност, обещаваща по-високи заплати, сигурно ще резонира с държавното управление. Най-печелившите измежду чиновниците в легалната промишленост за канабис могат да донесат 80,000 – 100,000 годишно, съгласно Блади.

Поддръжниците на плана настояват, че позитивният резултат върху заетостта и заплатите е буфер против възможни бъдещи промени в държавното управление.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР