Гръцката икономическата полиция под координацията на Европол е разбила престъпни

...
Гръцката икономическата полиция под координацията на Европол е разбила престъпни
Коментари Харесай

33 задържани в Гърция, внасяли фалшиви храни и напитки от България и други страни

Гръцката икономическата полиция под координацията на Европол е разрушила незаконни мрежи за трафик на подправени и некачествени храни и питиета, част от които са били с импорт от България, заяви гръцката телевизия „ Скай “ и Българска телеграфна агенция.

В интервала декември 2022 година до април тази година службите на реда в Гърция благодарение на способени европейски органи са работели по над 13 случая, като дейностите им са довели до ареста на общо 33 души.

Само през март са били арестувани 21 членове на незаконна организация, които са внасяли контрабандно алкохолни питиета от България, уточни „ Скай ". В същия интервал са били иззети и почти 16 400 литра алкохолни питиета и зехтин на стойност над 221 000 евро.

При различен случай са били конфискувани над 1500 подправени сертификационни етикета за семена от памук и пшеница и ечемик, като икономическите загуби за Европейски Съюз се правят оценка на 472 хиляди евро, заяви малкия екран.

Действията са били част от координираната от Европол интервенция OPSON Europe, в която са осъществени общо 400 следствия, разрушени са шест незаконни мрежи и са конфискувани 8000 тона некачествени артикули и 6,5 млн. литра алкохолни питиета на стойност, изчислявана на 30 млн. евро.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР