Гръцката Eurobank обяви, че е много близо до продажбата на

...
Гръцката Eurobank обяви, че е много близо до продажбата на
Коментари Харесай

Гръцката Eurobank продава румънския си бизнес на Banca Transilvania

Гръцката Eurobank разгласи, че е доста покрай продажбата на румънските си активи на една от най-големите банки в Румъния - Banca Transilvania.

" Страните извършват окончателните формалности за сключване на съглашение ", се споделя в известие на Eurobank до Атинската фондова борса. Засега не се загатва съответна сума.

Сделката, която се приготвя от няколко месеца, е част от проект за преструктуриране на гръцката банкова група, координиран с Европейски Съюз, и включва румънските звена Bancpost, ERB Retail Services IFN и ERB Leasing IFN.

Bancpost е деветият максимален заемодател в северната ни съседка (и 31-вата най-голяма банка в региона) с активи в размер на 2.56 милиарда eвро и пазарен дял от 2.96%. Тя разполага с мрежа от 174 клона в Румъния и 2255 чиновници.

Eurobank съобщи, че се надява да подпише съглашение за продажбата в края на ноември.

Със своите активи от 11.4 милиарда евро основаната в Клуж Banca Transilvania е втората най-голяма (по размер на активите) в Румъния и третата най-голяма в Югоизточна Европа.

Гръцките банки продават активите си и задграничните си дъщерни сдружения, с цел да се съсредоточат върху вътрешния пазар при преструктурирането, утвърдено от европейските управляващи, като част от избавителния пакет за Гърция.

През 2014 година Eurobank продаде украинското си поделение за 95 млн. евро. Тя резервира бизнеса си в България, Кипър, Сърбия и Люксембург.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР