Гръцката държавата ще поема 10% от хранителните покупки на домакинствата

...
Гръцката държавата ще поема 10% от хранителните покупки на домакинствата
Коментари Харесай

Властите в Гърция поемат част от разходите за храна на домакинствата за 6 месеца

Гръцката страната ще поема 10% от питателните покупки на семействата от февруари за идващите 6 месеца според от числеността и приходите им. Тази мярка за подпомагане на населението в изискванията на висока инфлация разгласи министър председателят Кириакос Мицотакис. 
Прочетете още
Съгласно оповестената мярка за самичък човек страната ще поема 10% от разноските за хранителни покупки, като ще става дума за 10% от покупки на стойност общо 220 евро месечно. За двучленно домакинство този предел ще усилва със 100 евро. С по 100 евро нарастване на лимита има за всеки идващ член на семейството до оптималната сума от 1000 евро за хранителни покупки месечно. 

Инфлацията в Гърция скочи до 12% през септември, преди да спадне леко на 9,1% през октомври.

Програмата за подпомагане е в размер на 650 млн. евро и ще бъде финансирана от налога върху свръхпечалбите на рафинериите. Тази държавна мярка няма потребност да бъде одобрявана от Народното събрание.

Семейните двойки, получаващи оптимално 24 000 евро на година, ще са бенефициенти на програмата за подкрепяне. При всяко дете в фамилията този предел се усилва с спомагателни 5000 евро. 

Според Мицотакис от програмата би трябвало да се възползват 85% от данъкоплатците в страната би трябвало да бъдат подкрепени посредством тази стратегия.

Междувременно Народното събрание на Гърция одобри първия бюджет на страната от 13 години насам, който не е направен под надзора на кредиторите.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР