Гръцката брегова охрана е открила предупредителен огън срещу товарен кораб,

...
Гръцката брегова охрана е открила предупредителен огън срещу товарен кораб,
Коментари Харесай

Гръцката брегова охрана е открила огън срещу турски товарен кораб

Гръцката брегова защита е разкрила сигнален огън против товарен транспортен съд, плаващ под турски байрак край егейския остров Родос, оповестява електронното издание Ekathimerini, представено от Агенция " Фокус ". Инцидентът се е случил в понеделник. Предполага се, че плавателният съд е превозвал опиати, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Съгласно публикуваните данни, огънят е открит, откакто товарният транспортен съд не е дал отговор на многочислените апели, отправени от бреговата защита на Гърция. Ситуацията се е нормализирала, когато плавателният съд е навлязъл в турски териториални води. 

Телевизионният канал CNN Turk съобщи, че гръцката брегова защита е разкрила огън, откакто съдът с турски байрак е отказал да извърши инструкциите да се прибере в пристанището на Родос за инспекция. 

Инцидентът се случи на фона договарянията на високо ниво за Кипър в швейцарския курорт Кран-Монтана, които навлязоха във втора седмица. На дневен ред в разискванията е противоречивият въпроса за сигурността на разделения от десетилетия остров.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР