Гръцка групировка обещава кръв, ако Македония получи това име вследствие

...
Гръцка групировка обещава кръв, ако Македония получи това име вследствие
Коментари Харесай

Гръцка групировка обещава кръв за името на Македония

Гръцка формация дава обещание кръв, в случай че Македония получи това име в резултат на договарянията сред Скопие и Атина с посредничеството на Матю Нимиц. Заканата се отнася за проведен за тази неделя митинг против признаването на каквато и да било форма на името на югозападната ни съседка, която да съдържа терминът " Македония ". " На 4-ти февруари може да се стигне до проливане на кръв ". Такова предизвестие насочи гръцката формация " Рубикон ", която се смята за анархистка организация, съобщи Нова телевизия.

На тази дата в центъра на Атина ще бъде проведен митинг за " отбрана на името Македония ". Демонстрацията е подкрепена главно от крайнодесни и десни обединения. Част от представителите на гръцката черква също поддържат екстремистката демонстрация.

" 4-ти февруари е нашият ден и няма да мине без проливане на кръв. Няма да позволим фашисти да ни предизвикат ", се споделя в известие на " Рубикон " в обществените мрежи.

Според Андонис Георгиадис от " Нова народна власт " посредством заканите " Рубикон " се пробва да понижи броя на участниците в митинга. " Ако на площад " Ексахия " маскирани ни попречат да достигнем до площада и се стигне до принуждение, отговорност за това ще носи персонално министър председателят Алексис Ципрас ", сподели още Андонис Георгиадис.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР