Гранитните павета около храм „Александър Невски“ ще бъдат запазени. Това

...
Гранитните павета около храм „Александър Невски“ ще бъдат запазени. Това
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова: Гранитните павета около храма „Александър Невски“ се запазват

Гранитните павета към храм „ Александър Невски “ ще бъдат непокътнати. Това планува към този момент утвърждения план, показан още предходната година, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си във Facebook.

Всички изявления с визуализации в последните дни са операция и не дават отговор на истината,подчертава тя.

Според Фандъкова, те няма да оказват помощ нито на политиците, искащи да изведат персонален дял, нито на жителите да получат вярна информация.

Личната позиция на столичният кмет и мнението на НИНКН още при утвърждението на плана на архитектурно студио „ А.Д.А “ – бяха за опазване и на паважа, и на скулптурите на Далчев в градината зад Военния клуб. Именно и за това още през 2017 година планът беше изменен, като изрично резервира гранитните павета към „ Ал. Невски “ и по сектора от ул. „ Оборище “ сред ул. „ Г.С. Раковски “ и централния вход на храма.

По план единственото пренареждане на паваж е на местата, където има неравности и потребност от ремонт. Променено е осветлението планувано от проектанта съвременно осветяване с високи мачти. Заедно с НИНКН е в съгласие ново такова което да дава отговор на съществуващото при първичната визия на площада.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР