Граничният контролно-пропускателен пункт Дунав мост при Русе функционира без затруднения

...
Граничният контролно-пропускателен пункт Дунав мост при Русе функционира без затруднения
Коментари Харесай

"Дунав мост" край Русе функционира нормално, не се движат влаковете от и в посока Русе

Граничният контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост " при Русе действа без усложнения без значение от усложнената зимна конюнктура в района. Трафикът през Граничен контролно-пропусквателен пункт е спокоен, като само в дясната лента на бул. „ България " в посока София има колона от спрели тежкотоварни коли, които изчакват поради затворения път сред Русе и Бяла. Към момента свободно се пропущат както леки коли, по този начин и камиони на вход и излаз на българо-румънската граница. По самото мостово оборудване също няма проблеми с прекосяването. Предприети са нужните ограничения за неговото разчистване и опесъчаване.

Същевременно пътищата към Бяла, Силистра и Разград остават затворени най-малко за момента.

Временно е прекратено придвижването на влакове от и към гара Русе. Това се дължи на закъсали товарни композиции по някои от направленията, както и на проблеми с контактната мрежа, които са провокирани от паднали дървета и изобилния влажен сняг. Работи се по преодоляване на ситуацията.

По последни данни снегът в региона е към 30 см., като най-вече е натрупало в Две могили. Там снежната завивка е 42 см. В самия град Русе снегът е към 15 - 20 см. Очаква се прекъсване на снеговалежа, само че все пак в следобедните часове вятърът от север/северозапад ще се усили, а това е причина за възможни нови провали по електропреносната мрежа. На места на следващия ден заран в региона температурата се чака да спадне до -5 градуса.

В множеството от обитаемоте места в Русенско не престават проблемите с електрозахранването. В някои от общините електричеството към този момент е възобновено.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР