Граничните власти на САЩ са арестували през март 210 000

...
Граничните власти на САЩ са арестували през март 210 000
Коментари Харесай

САЩ са арестували през март рекордни 210 000 мигранти на южната граница

Граничните управляващи на Съединени американски щати са арестували през март 210 000 мигранти, опитващи се да пресекат незаконно границата с Мексико. Това е връх от две десетилетия и акцентира провокациите през идващите месеци за президента на Съединени американски щати Джо Байдън, заяви " Ройтерс ".
 Около 192 000 мигранти са хванати на южната граница на Съединени американски щати през септември
Около 192 000 мигранти са хванати на южната граница на Съединени американски щати през септември

През последната фискална година в Съединени американски щати са хванати 1,73 млн. мигранти

Общото за март нарастване е с 24% по отношение на същия месец година по-рано, когато са били арестувани 169 000 мигранти. Хиляди непридружени деца са оставали в граничните патрулни станции в продължение на дни, до момента в който чакат настаняване в препълнените лагери.

Байдън, демократ, който встъпи в служба през януари 2021 година, даде обещание да промени радикално политиката на своя републикански предходник, някогашния президент Доналд Тръмп, само че се бори с огромен брой опити за прекосяване.

Републиканците, които се надяват да получат надзор над Конгреса на Съединени американски щати на междинните избори на 8 ноември, споделят, че анулацията на политиките от ерата на Тръмп на Байдън е насърчила повече незаконна имиграция.
 Тръмп настоя за незабавни ограничения против мигрантите по южната граница
Тръмп настоя за незабавни ограничения против мигрантите по южната граница

Страната е отровена от прииждащите незаконни, съгласно експрезидента

Служители на Байдън предизвестиха, че миграцията може да нарасне в допълнение, откакто здравните чиновници на Съединени американски щати споделиха , че ще сложат завършек на COVID-19 рестриктивните мерки.

Докато повече от половината от мигрантите през последните месеци, са от обичайни страни като Мексико, Гватемала, Хондурас и Салвадор, от ден на ден хора идват от по-отдалечени места, измежду които Украйна и Русия.

Американските чиновници се приготвят за до 18 000 незаконни дневно през идващите седмици , само че и за по-малки нараствания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР