Граничните полицаи излязоха на протест на професионалния си празник, който

...
Граничните полицаи излязоха на протест на професионалния си празник, който
Коментари Харесай

Протест на граничните полицаи на празника им

Граничните служители на реда излязоха на митинг на професионалния си празник, който е през днешния ден.

До решението униформените се стигна в понеделник след среща на синдикатите с управлението на Министерство на вътрешните работи, на която двете страни се договориха за нарастване на заплатите с сред 1 и 15%.

Полицаи на митинг пред Народното събрание

Пожарникарите на митинг, министърът не схваща за какво

Засега вътрешният министър Валентин Радев даде обещание само, че служителите на реда ще получат 13-а заплата. За някои от тях ще има и минимално покачване на възнагражденията.

Въпреки това синдикатите не са удовлетворени и упорстват нарастването да бъде с 15% за всички чиновници в системата, и то със задна дата.

Демонстрации пред граничните пунктове в петък се организираха в Русе, Силистра, Варна и Елхово, като по никакъв метод не бе препятствано прекосяването през границата.

Служителите авансово обясниха, че няма да пречат на придвижването, само че предизвестиха пътуващите за „ идната вълна на недоволство”. В митингите вземат участие единствено тези, които не са на промяна.

Днес 22 декември е професионален празник на основна дирекция „ Гранична полиция”, която тази година отбелязва 130 години от своето основаване.

Протестиращите дефинираха Коледните бонуси като премия от министъра за това, че си извършват съзнателно професионалните си отговорности.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР