Гранични стълбове с определена маркировка ще очертаят границите на Национален

...
Гранични стълбове с определена маркировка ще очертаят границите на Национален
Коментари Харесай

Очертават границите на НП „Централен Балкан“ със стълбове с ...

Гранични стълбове с избрана маркировка ще очертаят границите на Национален парк Централен Балкан, на парковите сектори и на резерватите. Върху стълбовете ще бъдат сложени знаците на избрания сектор или резерват, а две хоризонтали ленти с бяла и алена багра ще показват, че това е границата на предпазената територия. Маркировката ще се вижда отдалеко.

Целта на граничните стълбове е да се заостри вниманието на посетителите, че навлизат в предпазена територия и да се ограничи отрицателно влияние върху средата при някои недобросъвестни прояви на гости, както и нерегламентираното нахлуване на селскостопански животни в безлесните естествени местообитания.

Дейността се реализира по план на парковата дирекция за възобновяване и запазване на естествените местообитания и типове.

За маркиране на границите на Национален парк Централен Балкан и резерватите в него е подписан контракт. Изпълнителят ще извърши геодезическо снимане на границите на осемте сектора на парка и маркиране на границите на парка, на резерватите „ Еленова гора “ и „ Чамджа “.

След това различен реализатор ще сложи граничните стълбове и нанесе маркировката с бяла и алена багра и другите знаци на предпазената територия.

Предвидени действия би трябвало да приключат до 31 август 2022 година

Видимите граници на предпазената територия са причина за съблюдаване на режимите и нормите в тях от страна на ползвателите на естествените запаси, на туристите и посетителите, увериха от администрацията на Национален парк „ Централен Балкан “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР