Гранични полицаи от Драгоман задържаха каналджия, превозващ 7 мигранти, съобщава

...
Гранични полицаи от Драгоман задържаха каналджия, превозващ 7 мигранти, съобщава
Коментари Харесай

Задържаха трафикант и 7 мигранти, сред тях и въоръжен СНИМКА

Гранични служители на реда от Драгоман задържаха каналджия, пренасящ 7 мигранти, оповестява Министерство на вътрешните работи. 

Към 22 часа на 21 октомври чиновници на Регионална дирекция „ Гранична полиция “ – Драгоман са открили на третокласен път в местността Провалъц лек автомобил, движещ се към границата. В резултат на подхванатите тактически дейности колата е спряна.

Като пасажери в нея граничните служители на реда са открили 7 мъже, непознати жители – 6 сирийци и суданец. Сирийците са със статут на бежанци в България. Оказало се, че 33 –годишният лидер от Монтана, пренасящ чужденците към границата, няма удостоверение за ръководство на МПС.

В раницата на сириеца, който е бил на седалката до водача, граничните служители на реда са разкрили 9 мм револвер с пълнител и патрон в цевта.

Водачът и мигрантите са арестувани, оръжието и автомобилът са конфискувани.

С разпореждане на районната прокуратура водачът е преведен в следствения арест. Той е притеглен в качеството на обвинен по досъдебно произвеждане на РДГП-Драгоман с повдигнати обвинявания за осъществено закононарушение по член 281 от Наказателен кодекс /за каналджийство/. Работата по случая продължава.

Със заповед на шефа на ГДГП гл. комисар Златанов граничните служители на реда, взели участие в задържането на групата, ще бъдат наградени.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР