Граничната охрана образува средно между 8 и 10 наказателни производства

...
Граничната охрана образува средно между 8 и 10 наказателни производства
Коментари Харесай

Латвия твърди, че мигрантският натиск по границата с Беларус остава висок

Граничната защита образува приблизително сред 8 и 10 наказателни производства седмично за проведена противозаконна миграция – по едно и също време за прекарването на хора през границата и за пренос към други европейски страни, посочи той.

 

Латвия регистрира сериозен растеж на броя на опитите за нелегално прекосяване на границата, като единствено в понеделник 146 незаконни мигранти са били спрени на границата с Беларус, добави Пуятс.

 

Той сподели също така, че мигрантите са идвали от Афганистан, Ирак, Иран, Шри Ланка и други страни. Латвия нормално не е крайната им цел, а множеството от тях се насочват към Германия.

 

В израз на взаимност към своя комшия Службата за полицейска и гранична защита на Естония осведоми през днешния ден, че ще усили патрулите си по границата си с Латвия, както и в пристанищата и транспортните си хъбове.

 

Съгласно следствие на латвийско списание трафикантите на хора вземат по 1600 $ от човек, с цел да прекарат мигрантите от границата до Германия.

 

Също по този начин от това лято хората, опитващи се да преминат границата, са станали по-агресивни, уточни Пуятс. В един от случаите е бил атакуван чиновник на граничната защита, а в четири случая чиновници са разкрили пукотевица, с цел да спрат коли с мигранти.

 

Също по този начин от беларуска територия непрестанно хвърлят камъни по латвийските гранични чиновници.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР