Гранична охрана и спасители в Румъния приключиха в четвъртък издирването

...
Гранична охрана и спасители в Румъния приключиха в четвъртък издирването
Коментари Харесай

Румънски спасители намериха украински дезертьори в планината Марамуреш

Гранична защита и спасители в Румъния завършиха в четвъртък издирването на шестима украинци, минали нелегално границата. Според организация Agerpres са починали двама украинци.

На 24 декември шестима жители на Украйна на възраст от 22 до 33 години са минали незаконно границата в планината Марамуреш на надморска височина 1800 м. Заради снежна стихия те са се изгубили, двама са паднали от скалите и са получили фрактури. Украинците бяха обути в гумени ботуши, нямаха планинска екипировка и хранителни ресурси. Температурата на въздуха в планините Марамуреш доближава минус 10 градуса по Целзий, вали сняг.

Румънските управляващи научили за бегълците от техен прочут, с който поддържали връзка, и почнали да ги търсят. Гранични служители на реда и планински спасители с два хеликоптера, оборудвани с термовизионна камера, откриха двама украинци в неделя вечерта, други двама бяха открити в понеделник. Във вторник локален гражданин откри мъртъв пети украинец, паднал от канара. Шестият е открит в четвъртък, също без признаци на живот.

Каналът Pro-TV отбелязва, че украинците не са дали точна информация за местонахождението си, защото са дезертьори и се опасяват, че ще отидат в пандиза. На 13 декември Върховната рада на Украйна одобри закон за стягане на наказването за дезертиране, което може да доближи 12 години затвор.

От началото на спора в Украйна, съгласно граничната полиция, румънските управляващи са разпознали към 4900 украински мъже в страната, които са избягали от страната в нарушаване на закона, забраняващ на мъжете в военна възраст да напущат Украйна. Общо през този интервал в Румъния са пристигнали над 3 милиона украински бежанци, от които повече от 100 хиляди са останали в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР